Politieagenten bezorgen jongetje een gave middag na aanrijding in Huizen

0
1041

Huizen – Een jongetje uit Huizen heeft zaterdagmiddag 17 februari zijn pechdag toch nog met een gave middag kunnen afsluiten, dankzij enkele politie agenten die dienst hadden in Huizen. Hij mocht tegen de schrik de politie auto inklimmen en spelen met de zwaailampen en sirene  en zitten op een heuse politiemotor!

Omstreeks 13:45 wilde een automobilist met zijn auto een parkeervak op de Lis verlaten, terwijl hij achteruit reed kwam er plotseling een jongetje achter de heg vandaan de hoek om gerend, en liep pardoes tegen de achteruitrijdende auto aan en kwam ten val.  De automobilist is direct uitgestapt en heeft 112 gebeld en het jongetje ondertussen getroost.

Omdat het jongetje hard aan het schreeuwen was, kwamen uit voorzorg ook een ambulance en meerdere politie eenheden ter plaatse om het jongetje op verwondingen te controleren. In afwachting van de hulpdiensten is het jongetje in zijn ouderlijke woning bij zijn ouders naar binnen gebracht en getroost.

Na controle door het ambulancepersoneel bleek hij gelukkig alleen voorzien te zijn van enkele schaafwonden. De politieagenten die dienst hadden in Huizen en ter plaatse waren bij het ongevalletje besloten de jongen alsnog de middag van zijn leven te geven. Samen met zijn speelmaatje mocht hij in de politie auto stappen, via de megafoon op het dak naar zijn ouders roepen en zelfs de sirenes even aanzetten! Als afsluiting mocht hij zelfs nog even op de grote politiemotor klimmen en de zwaailichten aanzetten. Direct was de schrik ook weer gezakt, en heeft het jongetje zijn middag alsnog goed kunnen afsluiten dankzij de agenten in Huizen. Ook kreeg hij nog een traumabeertje.