Meerdere auto’s in vlammen op bij autobedrijf op de Ambachtsweg

0
1005

Huizen – In de nacht van donderdag op vrijdag 16 februari zijn bij een autobedrijf op de Ambachtsweg meerdere auto’s volledig in vlammen opgegaan, ook het pand van het bedrijf liep veel schade op.

Omstreeks 04:16 uur kwam er via 112 een melding binnen van een auto in brand op de Ambachtsweg in Huizen, hierop werden een politie eenheid, de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) van brandweerpost Bussum en de tankautospuit van brandweerpost Huizen met spoed ter plaatse gestuurd.

Ter plaatse bleken er al meerdere auto’s in brand te staan, en de vlammen sloegen metershoog tegen het bedrijfspand aan. De brandweer schaalde op naar het sein “Middel Brand”, hierop kwamen een extra tankautospuit en een hoogwerker vanuit Huizen, alsmede de officier van dienst (OVD) ter plaatse.

De brandweer kon voorkomen dat het autobedrijf ook ten prooi viel aan de vlammenzee. Na het openbreken van het pand door middel van het inslaan van een rama in de deur, bleek ook het hele pand volledig onder de rook te staan. Om alle hittebronnen te controleren werd zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde van het pand geveldelen gesloopt.

Ondanks de inzet van de brandweer zijn 3 auto’s volledig uitgebrand, en raakte een 4e auto zwaar beschadigd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand, gezien de vele autobranden in het verleden in Huizen wordt brandstichting niet uitgesloten.