Dode en zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Huizerstraatweg

0
2323

 

Naarden – Maandagavond 17 juli zijn bij een zeer ernstig ongeval op de Huizerstraatweg in Naarden één persoon dodelijk verongelukt, en één persoon zwaargewond geraakt. Beide waren inzittenden van een auto die frontaal op een boom reed.

Omstreeks 20:35 uur heeft er op de Huizerstraatweg in Naarden een zeer ernstig eenzijdig ongeval met een auto plaatsgevonden. Een auto was hier frontaal op een boom gereden. Direct werden meerdere brandweer, ambulance en politie eenheden met spoed ter plaatse gestuurd. Ook de traumahelikopter met aan boord het Mobiel Medisch Team werd vanuit Amsterdam ingevlogen.

De bestuurder bleek bij het ter plaatse komen van de eerste hulpdiensten al direct overleden te zijn, de passagier zat nog bekneld in het voertuig. Het slachtoffer is door brandweerpersoneel uit zijn benarde positie bevrijdt, hierbij heeft de brandweer met hydraulisch redgereedschap het voertuig opengeknipt.

De traumahelikopter landde in het weiland naast het ongeval, de arts van de helikopter is met de ambulance meegereden naar het AMC om professionele bijstand te verlenen.

Volgens de politie schijnt de bestuurder vermoedelijk vooraf aan het ongeval onwel te zijn geworden, en is hierdoor de macht over het voertuig verloren. Nader onderzoek moet uitwijzen of dit inderdaad de oorzaak was.

De weg is in beide richtingen volledig afgesloten.