Veel schade bij felle zolderbrand op de Nijenrode [ +VIDEO ]

0
1422

Huizen – Vrijdagmiddag 14 juli is er veel schade ontstaan bij een felle woningbrand op de Nijenrode in Huizen.

Omstreeks 15:35 uur sloegen de bewoners van een woning aan de Nijenrode via 112 alarm nadat er brand op zolder ontstaan was. Hierop werden de tankautospuit en de hoogwerker van het Huizer brandweerkorps, de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig ) van brandweer Bussum, alsmede een ambulance en meerdere politie eenheden met spoed ter plaatse gestuurd.

Ter plaatse bleek dat de bewoners gelukkig zelfstandig al naar buiten konden komen, wel had iemand hier wat rook bij ingeademd. Ambulancepersoneel oordeelde gelukkig dat dit uiteindelijk meeviel.

De brandweer heeft direct een binnenaanval ingezet naar de brand boven op zolder. De felle brand was gelukkig snel onder controle.

Nadat de brand uitgebroken was bleek er ook nog een zwarte kat vermist te zijn. De brandweer heeft nog gezocht in de woning maar geen kat aangetroffen. Wellicht dat de kat het gevaar zag en zelf nog gevlucht was.

Na onderzoek bleek de oorzaak van de brand een wasdroger of een wasmachine te zijn die op zolder vlam gevat had. De woning heeft veel brand en waterschade opgelopen, stichting Salvage zal de bewoners begeleiden met het herstel van de woning.

 

Update 20:00 uur : De vermiste kat is inmiddels gevonden, bleek zich op de zolder verstopt te hebben ver weg van de brand. Inmiddels na controle bij de dierenarts gezond en wek beoordeeld !