Brandstofdief aangehouden na ‘gratis tanken” op de Stobbe

0
2726

IMG_8413-001Blaricum – De politie heeft in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 januari een 25-jarige inwoner van Huizen aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof uit een auto op de Stobbe.

Om 00.20 uur zag een oplettende getuige op de Stobbe in Blaricum Bijvanck een man die bezig was met brandstof uit een auto halen. Vervolgens reed de man zonder verlichting weg in de richting van de Bijvanck. Doordat het signalement van de verdachte en het kenteken van zijn auto bekend was bij de politie, zagen zij niet veel later de verdachte uit de richting van de Delta komen rijden. De agenten volgden de man en gaven hem ter hoogte van de Bovenmaatweg een stopteken, de auto werd bij de Shell benzinepomp aan de kant gezet.

De agenten spraken de verdachte aan en bij het openen van zijn portier namen ze een brandstofgeur waar. Tevens troffen ze in de auto slangen aan, waar vermoedelijk de brandstof mee is overgeheveld. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.