Fietsster (18) ernstig gewond na aanrijding met vrachtwagen op de Ambachtsweg

0
2964

Foto 1Huizen – Woensdagmiddag 20 januari is een fietser ernstig gewond geraakt nadat hij door een vrachtwagen op de Ambachtsweg geschept was.

Omstreeks 17:50 uur kwam er via 112 een melding binnen dat er op de rotonde van de Ambachtsweg / Bestevaer in Huizen een ernstig ongeval had plaatsgevonden tussen een fietser en een vrachtwagen. Hierop werden 2 ambulance’s , een OVDG ( Officier Van Dienst Geneeskunde), een traumahelikopter en meerdere politie eenheden met spoed opgeroepen.

Ter plaatse bleek dat een Duitse vrachtwagen bestuurder op de rotonde bij de Esso (Ambachtsweg) een fietsster , 18 jaar uit Blaricum, had geschept. De vrachtwagen chauffeur had niks gemerkt van de aanrijding en reed door, een alerte automobilist die het had zien gebeuren heeft de vrachtwagen verderop op de Zuiderzee klemgereden. Het slachtoffer lag nog op de rotonde bij de Esso.

Hulpverleners hebben zich direct om het ernstig gewonde slachtoffer ontfermd. De inzet van de traumahelikoper is uiteindelijk afgemeld. Het slachtoffer is met  o.a ernstig beenletsel met spoed per ambulance naar een ziekenhuis afgevoerd.

De VOA (Vekeers Ongevallen Analyse) heeft ter plaatse sporenonderzoek naar de toedracht van het ongeval gedaan. Getuigen kunnen zich melden bij de politie op 0900-8844. De politie heeft de chauffeur aangehouden op verdenking van letsel door schuld.

 

Foto’s : Rick de Raad

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7