16 jarige jongen slachtoffer van zeer gewelddadige straatroof bij het 4e Kwadrant

0
3235

IMG_8420Huizen – Maandagavond 18 januari heeft er op de Bijvangweg, het fietspad tussen het 4e Kwadrant en de Enkhuizerzand een gewapende straatroof plaatsgevonden waarbij zowel slachtoffer als dader gewond zijn geraakt.

 

Een 16 jarige jongen liep omstreeks 19:15 uur tussen de Sprinkplank basisschool en het Pythagoraspark over het lange fietspad van de Bijvangweg. Een man gewapend met mes  kwam rennend uit het Pythagoraspark en dook boven op de 16 jarige jongen en sloeg hem meerdere malen tot hij op de grond lag. De man eiste geld van de jongen, welke hij ook kreeg. Hierna sloeg het slachtoffer de man in het gezicht en wist weg te rennen. De man kwam achter het 16 jarige slachtoffer aan en wist hem weer tegen de grond te tackelen. Hierop probeerde de verdachte het slachtoffer opnieuw te slaan en probeerde hij het slachtoffer te steken met een groot mes. Het slachtoffer kon door zich af te weren ontkomen. De verdachte rende over het fietspad in de richting van het Gooimeer weg.

De man is tussen de 30 en 40 jaar oud met een dun postuur en tussen de 1.90- en 1.95 meter lang. Hij droeg een zwarte jas met capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken, zwarte schoenen van het met VANS dat in witte letters op de schoenen stond, een zwarte joggingbroek en zwarte lederen handschoenen. Mogelijk is de man door de klappen die hij van het slachtoffer terug kreeg in zijn gezicht gewond geraakt. Ook droeg hij een groot keuken mes bij zich. Heeft u tips? Bel dan de politie op 0900-8844.