Auto gaat in vlammen op in Huizen

0
5427

Huizen – In de nacht van woensdag op donderdag 20 december is aan de Tjonger in Huizen een auto in vlammen opgegaan, een 2e voertuig raakte beschadigd.

De brand ontstond omstreeks 02:59 uur bij een geparkeerde auto op een parkeerterrein aan de Tjonger/Delta. De auto stond aan de voorkant volledig in brand. De meldkamer stuurde 2 politie auto’s, en de tankautospuit van het Huizer brandweerkorps met spoed ter plaatse.

De politie die snel met 2 auto’s ter plaatse was, heeft uit veiligheid vanwege enkele kleine ontploffingen een deel van de weg afgezet totdat de brandweer ter plaatse was.

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de auto die ernaast geparkeerd stond, wel raakte dit voertuig door de enorme hitte beschadigd.

Brandweer en politie doen momenteel onderzoek naar de oorzaak van de brand, ook brandstichting wordt in dit onderzoek meegenomen aangezien er in Huizen al enkele jaren tientallen auto’s in brand zijn gestoken. Het voertuig kan als verloren worden beschouwd.