Veel schade na brandstichting bij makelaarskantoor in Hilversum

0
3703

Hilversum – Bij een makelaarskantoor aan de Arena in Hilversum is woensdagochtend 26 december op tweede kerstdag een enorme ravage ontstaan, nadat in het pand in 1 nacht tot 2 maal toe brand werd gesticht.

De politie kreeg omstreeks 02:00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag een melding binnen van een verdachte situatie op het Arenapark in Hilversum. Omwonenden hadden raar geluid gehoord vanuit de richting van de kantoorpanden, en sloegen bij de politie alarm.

De politie die een onderzoek instelde trof bij een bedrijfspand van een makelaar op de Arena een ingegooid raam aan. Binnen bleek een poging tot brandstichting gedaan te zijn. De politie liet de brandweer ter plaatse komen om alles veilig te stellen. Nadat de politie onderzoek heeft gedaan en sporen had veilig gesteld, werd het pand weer verzegeld en vertrokken de hulpdiensten.

Omstreeks 08:00 uur sloegen omwonenden opnieuw alarm, na het horen van een enorme knal vanuit dezelfde richting als het geluid eerder in de nacht. De politie die snel ter plaatse was trof bij hetzelfde pand van de makelaar opnieuw een ingegooid raam aan en dit maal was er daadwerkelijk een binnenbrand gaande. Opnieuw kwam de brandweer ter plaatse, maar kon niet worden voorkomen dat binnen een enorme ravage ontstond.

De politie spreekt van een zeldzame situatie. “Blijkbaar was de eerste poging tot brandstichting niet gelukt, en zijn de daders of dader later toen wij weg waren opnieuw teruggekomen om het pand in brand te steken.”. De Forensische¬† Opsporing is al de hele ochtend bezig met sporenonderzoek, ook de camerabeelden van het Arenapark zullen zorgvuldig bekeken moeten worden. De politie verzoekt mensen die afgelopen nacht iets verdachts in de omgeving gezien te hebben, contact op te nemen via 0900-8844.