Zeer Grote Brand in hoogspanningsgebouw legt treinverkeer plat in Hilversum

0
1666

Hilversum – Een grote brand in een hoogspanningsgebouw aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum heeft het treinverkeer zaterdagochtend 14 juli ernstig ontregelt, de brandweer heeft opgeschaald naar het sein “Zeer Grote Brand, GRIP-2”.

De brand werd omstreeks 09:30 uur ontdekt, werklui waren bezig in het NS/Pro Rail hoogspanningsgebouw langs het spoor aan de Oude Amersfoortseweg. Toen er mogelijk iets misging en er plotseling rook ontdekt werd. Direct werd de brandweer met een tankautospuit, een hoogwerker en een Officier van Dienst ter plaatse gestuurd.

De eerst aangekomen eenheden ontdekten inderdaad een brand in het hoogspanningsgebouw, hierbij kwam al een flinke hoeveelheid rook naar buiten uit het pand. Vanwege het gevaar , impact op het treinverkeer en complexiteit van de brand werd er al direct zonder kleinere opschalingen verder opgeschaald naar het sein “Zeer Grote Brand”. Hierop kwamen vele voertuigen uit de hele regio assistentie verlenen.

De brand was nog niet te blussen, aangezien de brandweer geen water mag gebruiken zolang er nog stroom op het hoogspanningsgebouw en de treinleidingen staat.  Het treinverkeer ligt momenteel geheel plat, en vermoedelijk gaat het herstel hiervan nog lang in ieder geval de hele dag duren.

Via NL Alert werden inwoners van Hilversum opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden ivm de chemische rook. Diverse meetploegen van de brandweer zijn in de omgeving bezig met metingen van de lucht.