Fietser opzettelijk aangereden en tegen hoofd geschopt na ruzie in Huizen

0
1505

Huizen – Een bizar tafereel in de nacht van zaterdag op zondag 15 juli op de Gooilandweg in Huizen, hier werd een fietser opzettelijk door een auto omver gereden en vervolgens tegen zijn hoofd geschopt. Het slachtoffer moest mee naar het ziekenhuis.

Het incident gebeurde omstreeks 03:20 uur aan de Gooilandweg in Huizen. Twee jongens waaronder het 19 jarige slachtoffer reden op hun fiets vanaf het Plein 2000 over de Gooilandweg in de richting van de Haarstedelaan. Plotseling kwam er met gierende banden een auto aangereden die op de twee fietsers instuurde en 1 van hun omver reed, hierbij ramde de auto ook nog een stenen muur van een voortuin uit de grond. Getuigen weten te vertellen dat hierna één van de bijrijders uitstapte en het slachtoffer meerdere malen tegen zijn hoofd schopte. De automobilist probeerde hierna nog in te rijden op de andere fietser, maar deze wist hen te ontwijken. Vervolgens sloeg de auto met daarin meerdere inzittenden  op de vlucht.

Voor het gewonde slachtoffer, een 19 jarige Huizer, moest een ambulance ter plaatse komen. Na stabilisatie van de verwondingen is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de fiets van het opzettelijk aangereden slachtoffer in beslag genomen, ook is ter plaatse uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De politie heeft inmiddels na zorgvuldig onderzoek de auto kunnen achterhalen en heeft een 18 jarige Huizer als verdachte aangehouden.

Volgens de politie zou er eerder die avond omstreeks 02:30 uur al een  ruzie tussen beide partijen hebben plaatsgevonden bij de horeca van het Plein 2000. De politie is nog op zoek naar getuigen van de aanrijding, of mensen die de ruzie eerder op de avond gezien hebben. Deze kunnen bellen met 0900-8844.