Meerdere katten uit brandende woning gered in Huizen

0
777

Huizen – In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 juli heeft er brand gewoed in een woning aan de Amstenrade, de brandweer wist 2 katten uit de brandende woning te redden. Ook de bewoonster zelf was op tijd in veiligheid.

De brand in de woning aan de Amstenrade brak omstreeks 03:50 uur uit, direct werden meerdere politie eenheden, een ambulance , en twee tankautospuiten en een hoogwerker van het Huizer brandweerkorps met spoed ter plaatse gestuurd.

Bij aankomst van de hulpdiensten kon gelukkig snel worden vastgesteld dat de bewoonster veilig was, ze is direct door de hulpdiensten opgevangen. Na een controle door het ambulancepersoneel bleek ze gelukkig niet gewond te zijn.

De brand bevond zich in een woning op de begane grond, vanwege de rookontwikkeling werden meerdere woningen naast en boven de brandende woning ontruimd door de hulpdiensten. Bij de directe buren waarbij ook rook in de woning stond en er geen gehoor op aankloppen werd gegeven, werd de voordeur uit de woning geramd. In deze woning bleek uiteindelijk niemand thuis.

De brandweer wist al snel een brandend dekbed en matras naar buiten te brengen, de brand bleek in de slaapkamer ontstaan te zijn. De brandweer wist kort hierna ook nog 2 katten levend uit de woning te redden, de katten bleken het goed te maken en zijn met hulp van kattenmandjes van omwonenden bij de bewoonster opgevangen.

De rookschade aan de woning is aanzienlijk, stichting Salvage zal de bewoonster verder helpen met de afwikkeling en herstel van de schade.