10 dure auto’s open gebroken in Hilversum

0
1213

Hilversum – Waarschuwing! De afgelopen week is er een stijging van autoinbraken in Hilversum. De inbrekers richten zich voornamelijk op BMW’s. Recherche zoekt getuigen en camerabeelden.

 

Tussen 20 maart 2018 en 29 maart 2018 kwamen er meerdere aangiften binnen van autoinbraak in Hilversum. Er werd 10 keer ingebroken in een auto. In 7 gevallen ging het om een BMW.

Wijze van inbreken

Bij drie auto’s werd ingebroken door het inslaan van een raam. In de andere gevallen was er geen inbraakschade aan de auto te ontdekken. Het ging om duurdere auto’s, waarvan enkele voorzien waren van een keyless entry systeem.  Hierbij gaat het om auto’s waarbij geen sleutel wordt gebruikt bij het openen van de portieren. In deze gevallen wordt gebruik gemaakt van een soort pasje/hanger waarmee draadloos het slot geopend kan worden.

Het vermoeden bestaat dat de code op het pasje/hanger ook gelezen kan worden door een inbreker met aangepaste computerapparatuur. Na het ‘stelen’ van de code kan het slot van de auto door hem worden geopend.

Wat kunt u hieraan doen?

De keyless entry kan bij de auto uitgezet worden. Neem hiervoor contact op met uw dealer. Het is ook mogelijk om het pasje in een metalen doosje te bewaren. In de praktijk blijkt dit niet altijd even goed te werken.

Buit

In bijna alle gevallen werd het navigatiesysteem uit de auto gehaald. En een paar keer werd er een laptop weggenomen. In het geval van laptos en telefoons: zorg er altijd voor dat er geen buit in het zicht ligt.

Getuigen gezocht

De recherche is een onderzoek gestart naar deze autoinbraken en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien van één van deze inbraken of heeft u andere informatie? Neem dan contact op via 0900-8844 en vraag naar de afdeling VVC. Anoniem uw informatie delen kan ook! Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De recherche is ook op zoek naar camerabeelden. Heeft u in de omgeving van de Vreelandseweg, Diependaalse Drift (2x), Emmastraat, Van Ostadelaan, Ruysdaellaan en Acaciapark een camera hangen? Dan vragen wij u deze beelden uit te kijken rond het tijdstip van de autoinbraken.

  • Vreelandseweg: 20 maart 2018 tussen 18:30 uur en 22.15 uur
  • Diependaalse Drift: (2 autoinbraken) tussen zondag 25 maart 18:00 en maandag 26 maart 2018 09:35 uur
  • Emmastraat: 25 maart tussen 17.00 uur en 20.30 uur
  • Van Ostadelaan: tussen zondag 25 maart  0:00 uur en maandag 26 maart 2018 07:30 uur
  • Ruysdaallaan: tussen zondag 25 maart  23:15  uur en maandag 26 maart 2018 08:00 uur
  • Acaciapark: tussen maandag 26 maart 17:00 uur en dinsdag 27 maart 2018 11:45 uur