Hilversummer (41) aangehouden voor liquidatie van Reduan Bakkali in Amsterdam

0
1079

Hilversum – Vrijdagavond 30 maart heeft de politie een verdachte van een liquidatie in Amsterdam aangehouden in Hilversum. 

Donderdagochtend 29 maart heeft er bij de NDSM-werf in Amsterdam een liquidatie plaatsgevonden op de 41 jarige Reduan Bakkali. Dit is de broer van Nabil Bakkali, de nieuwe kroongetuige in een groot strafproces over liquidaties in de onderwereld.

Het slachtoffer werd op klaarlichte dag in zijn kantoor bij de NDSM-werf in Amsterdam dood geschoten. De verdachte was in een zwarte Seat Leon gevlucht. De Seat werd vlakbij in de brand gestoken aangetroffen, van de verdachte ontbrak elk spoor.  De auto bleek gestolen, en ook was het voertuig voorzien van valse kentekenplaten. Volgens tips en zogeheten ANPR camera’s langs de weg bleek het voertuig in Hilversum meerdere keren gespot te zijn de afgelopen tijd.

De Technische Recherche die inmiddels een groot onderzoek opgestart hadden heeft ook DNA aangetroffen in de omgeving van het voertuig/of de plek waar het slachtoffer was doodgeschoten. Het DNA profiel bleek een match in de database te scoren, en kwam uit bij een 41 jarige Hilversummer. Dit verklaarde ook dat voorafgaand aan de liquidatie het voertuig al meerdere keren in Hilversum gezien was.

Vrijdagavond deed een zwaarbewapend Arrestatie Team omstreeks 23:00 uur een inval in een woning in Hilversum op de Hoge Larenseweg. Bij de inval werden 2 personen aangetroffen, maar niet de verdachte van de liquidatie. Uiteindelijk kon de verdachte elders in Hilversum worden aangehouden.

Buurtbewoners reageren allemaal erg geschokt op het grote nieuws. Volgens getuigen was de verdachte een hele vriendelijke man die altijd netjes gedag zei, en nooit voor overlast in de buurt zorgde. Naast de 41 jarige Hilversummer werden ook nog 2 mannen van 34 en 31 jaar elders in het land aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.