Inbrekers rammen politieauto in Huizen

0
619

Huizen – In de nacht van dinsdag op woensdag 9 augustus hebben vluchtende inbrekers in Huizen een politieauto geramd.

Omstreeks 02:15 uur spotte de politie tijdens hun surveillance ronde een auto op de Lijzij, in de auto zaten 3 personen. De agenten wilden de auto en de inzittenden controleren  en gaven een stopteken. “We herkenden de inzittenden als personen, laten we dit netjes verwoorden, als personen die tot onze doelgroep horen” aldus een agent.

Na het geven van een stopteken probeerde de bestuurder te ontkomen, agenten probeerden met hun dienstvoertuig de weg te blokkeren voor de auto. Hierop reed de bestuurder in op de agenten en ramde de politieauto en ging er met hoge snelheid vandoor over de Lijzij.

Ter hoogte van de Koers sprongen de 3 inzittenden uit de auto en renden allemaal een andere kant op. De politie heeft hierop direct om bijstand van een politiehelikopter gevraagd. Deze heeft ongeveer een uur boven Huizen gevlogen en gezocht naar de verdachten, helaas werden ze niet meer gevonden.

De politie doet verder onderzoek naar de identiteit van de verdachten. In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.