Uitslaande brand richt veel schade aan in woning op de Middelgronden in Huizen [ VIDEO ]

0
2183

Huizen – Zondagavond 2 juli is er op de Middelgronden een felle uitslaande woningbrand uitgebroken, de bewoners wisten gelukkig op tijd buiten te komen.

Omstreeks 19:15 uur werd er via 112 groot alarm geslagen voor een uitgebroken woningbrand op de Middelgronden in Huizen. Hierop rukten meerdere politie eenheden, een ambulance, de tankautospuit en de hoogwerker van brandweer Huizen, alsmede de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) van post Bussum uit.

Al snel stond de hele straat vol rook, en was de brand aan de achterzijde van de woning op de bovenste etage uitslaand. ┬áDe eerste brandweereenheid die ter plaatse kwam schaalde direct op naar het sein “Middel Brand”, hierop werden een Officier Van Dienst en een 2e tankautospuit ter plaatse gestuurd.

Gelukkig bleken de bewoners al naar buiten gekomen en kon de brandweer zich focussen op de snel uitbreidende brand. De brandweer wist met een snelle binnenaanval een groot deel van de brand direct te bestrijden. Een andere aanvalsploeg heeft met een stormram de voordeur van de woning van de buren eruit “gebonkt” en konden gelukkig vaststellen dat de brand niet was overgeslagen naar de buren.

Een deel van het dak is bij de brand ingestort, de brandweer heeft uiteindelijk vanuit dit gat het dak verder open gezaagd om alle brandhaarden die nog in de dakconstructie zaten te blussen.

De gehele straat is lange tijd afgesloten geweest ten tijde van de brand, de buurt was massaal uitgelopen om de brand te bekijken. De bewoners bleven gelukkig ongedeerd door de brand. De woning is helaas wel onbewoonbaar verklaard. De brand is ontstaan door een brandende kaars.

Het huis is van de bekende Huizer Youtube en Snapchat vlogger “King Faisel” , via de Facebookpagina van GooiNieuws laat hij weten dat de woning helemaal onbewoonbaar is. Maar dat hij en zijn familie gelukkig ongedeerd zijn gebleven.