Zeer grote brand door blikseminslag legt 3 woningen volledig in de as in Naarden

0
2320

Naarden – Het onweersfront wat in de nacht van donderdag op vrijdag 7 juli overtrok in het land heeft in Naarden voor een drama gezorgd, 3 woonboerderijen in dezelfde straat gingen door blikseminslag volledig in vlammen op. De bewoners konden ter ternauwernood door de brandweer uit hun woningen gered worden.

Omstreeks 03:00 uur sloeg de bliksem in op het Naardermeer in Naarden, de enorme klap was tot in de wijde omgeving te horen. De brandweer werd in eerste instantie gealarmeerd voor een brand in één boerderij met rietenkap, maar al snel bleek ook de boerderij van de buren zo’n 100 meter verderop in de straat ook getroffen te zijn en in brand te staan.

De brandweer schaalde op naar het sein “Zeer Grote Brand” en liet veel materieel vanuit alle omliggende plaatsen en van ver uit de regio ter plaatse komen voor assistentie. De brandweer en politie wisten samen ternauwernood 3 bewoners uit hun brandende woningen te redden en in veiligheid te brengen. Er waren 3 ambulance’s ter plaatse, personeel hiervan heeft alle bewoners nagekeken maar niemand bleek noemenswaardig gewond te zijn. Wel raakte er 1 hulpverlener gewond, deze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

De branden waren zo complex en intens dat de brandweer de woningen helaas gecontroleerd heeft moeten laten uitbranden, in totaal gingen 3 woningen in vlammen op. Het nablussen van de brand duurde nog tot diep in de ochtend, omstreeks 07:00 uur was de brandweer nog steeds bezig.

De bewoners hebben slachtofferhulp gekregen en zijn elders opgevangen. Ook elders in de regio sloeg de bliksem in, met woningbranden in o.a Weesp en Hilversum als gevolg.

 

Foto’s : Lorenzo Derksen, Intervisual Studio