Twee auto’s volledig in de as bij felle brand op het Kierkegaardehof in Huizen

0
868

Huizen – In de nacht van dinsdag op woensdag 28 juni zijn er op het Kierkegaardehof in Huizen twee auto’s volledig uitgebrand.

Omstreeks 02:39 uur hoorden omwonenden in het Kierkegaardehof harde knallen en werden wakker. Buiten bleek een auto in de brand te staan, via 112 werd direct alarm geslagen.

Een motoragent die zeer snel ter plaatse was heeft met een brandblusser nog een bluspoging gedaan, echter was het vuur zo heftig dat dit geen effect had en de brand sloeg over naar een 2e auto. De brand ging gepaard met meerdere explosies van onder andere exploderende airbags en banden.

De brandweer wist de brand met 2 stralen hoge druk snel onder controle te krijgen, en kon voorkomen dat nog meer auto’s of woningen beschadigd raakten. Na een halfuur kon het sein brandmeester gegeven worden.

De politie doet momenteel onderzoek naar de toedracht van de brand, brandstichting wordt niet uitgesloten. In het verleden zijn er in Huizen namelijk al meerdere auto’s in de nachtelijke uren uitgebrand.