Alcomobilist botst op boom op de Huizerweg, auto total-los en rijbewijs ingevorderd

0
617

Blaricum – Een bestuurder met een slok teveel op is vrijdagavond 5 mei op de Huizerweg met zijn auto tegen een boom gecrasht, hulpdiensten kwamen hiervoor ter plaatse.

Omstreeks 18:55 uur kwam er via 112 een melding binnen van een verkeersongeval op de Huizerweg in Blaricum, hierop werden de politie, een ambulance en de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig uit Bussum + de tankautospuit van brandweer Blaricum met spoed ter plaatse gestuurd.

De bestuurder bleek inmiddels al uit het voertuig te zijn, en raakte niet noemenswaardig gewond. De brandweer hoefde ter plaatse gelukkig weinig te doen, stof van de ontplofte airbags werd vermoedelijk aangezien voor rook van een brand , maar hiervan was geen sprake.

De bestuurder blies bij een blaastest een A en werd door de politie aangehouden voor rijden onder invloed, op het bureau bleek hij inderdaad teveel gedronken te hebben en werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Een berger heeft de auto die total-los is afgevoerd.