Brandweer en politie redden meerdere personen uit woningen bij grote brand Larenseweg [ + video ]

0
1286

Hilversum – Zondag op maandagnacht 17 april zijn bij een grote brand in een slagerij op de Larenseweg 14 bewoners van naastegelegen en bovengelegen woningen door de brandweer en politie in veiligheid gebracht, hierbij werden meerdere deuren met een stormram open geramd. 

Omstreeks 02:55 uur kwam er via 112 meerdere meldingen binnen van een felle brand in slagerij Amlil op de Larenseweg in Hilversum. Hierop werden direct de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) uit Bussum , een tankautospuit en een hoogwerker van het Hilversummer brandweerkorps met spoed ter plaatse gestuurd. Almede meerdere politie eenheden en een ambulance.

Ter plaatse bleek er een felle brand in het winkelpand van de slagerij te zijn, hierbij kwam veel rook vrij die direct de woningen boven de winkelpanden in trok. De brandweer heeft samen met de politie meerdere deuren naar de woningen boven de winkels moeten open rammen om bewoners te wekken en in veiligheid te brengen. In totaal konden alle 14 bewoners die in de woningen boven de winkel aanwezig waren op tijd in veiligheid gebracht worden. Enkele woningen stonden al vol met rook. De 14 bewoners zijn direct opgevangen en overgebracht naar het politiebureau op de Groest in Hilversum. Hier werden zij voor de zekerheid  nog door ambulancepersoneel nagekeken op eventuele verwondingen of rookvergiftiging.

De brandweer schaalde uiteindelijk op naar het sein “Grote Brand, GRIP-1”, en zette 4 tankautospuiten, een hoogwerker, de SIV (Snel Inzetbaar Voertuig) en meerdere aanvullende eenheden in bij de bestrijding van de brand. Twee tankautospuiten kwamen uit Hilversum, en twee kwamen van het naburige korps uit Laren.

De brand in de slagerij was lastig uit te krijgen. De brandweer heeft diverse grote vriezers moeten verplaatsen, en heeft veel sloopwerkzaamheden in het plafond moeten verrichten. Nadat de brand om 02:55 uur was uitgebroken, kon volgens de woordvoerder omstreeks 04:30 uur het sein “Brand meester” gegeven worden.

De geëvacueerde bewoners hebben de rest van de nacht niet thuis kunnen doorbrengen. Alle bovengelegen woningen hebben vol rook gestaan, en zullen eerst hersteld meoten worden voor de bewoners terug kunnen keren. Stichting Salvage help de bewoners met  tijdelijke woonruimte elders. Een specialistisch team van de brandweer , genaamd “Team Brand Onderzoek” is begonnen met het technische onderzoek naar het ontstaan van de brand in de slagerij.