12 bewoners geëvacueerd bij brand op de Verschurestraat in Hilversum

0
1611

Hilversum – Maandagmiddag 17 april heeft er op de Verschurestraat een motorfiets in brand gestaan, doordat de rook een trappenhuis in trok moesten 12 bewoners tijdelijk geëvacueerd worden.

Omstreeks 12:35 uur werd er via 112 alarm geslagen vanuit de Verschurestraat in Hilversum, in een berging onder een flatgebouw was door een nog onbekende oorzaak een motorfiets in brand gevlogen. Hierbij kwam veel rook vrij, de rook trok het trappenhuis van de bovengelegen flat in.

De brandweer gaf het sein “Middel Brand”, en kwam met 2 tankautospuiten, een hoogwerker en de SIV (Snel Inzetbaar Voertuig), alsmede een Officier Van Dienst (OVD) ter plaatse. Ook kwamen er een ambulance en meerdere politie eenheden.

De brand zelf bleek snel onder controle te zijn, maar zowel het trappenhuis als enkele woningen bleken onder de rook te staan. De hulpdiensten hebben tijdelijk 12 bewoners, en een paar katten geëvacueerd uit het flatgebouw. De bewoners werden opgevangen in een buurthuis aan de Lopes Diaslaan.

De brand is bij werkzaamheden aan de motorfiets ontstaan, nadat er olie op het hete motorblok was gekomen. De woningen en het trappenhuis worden momentele geventileerd, hierna zal worden gekeken of de bewoners al direct terug kunnen keren.