Politie lost waarschuwingsschot tijdens klopjacht op woninginbrekers in Naarden

0
558

 

Naarden – Maandagavond 17 april heeft de politie tijdens een klopjacht op 2 woninginbrekers een waarschuwingsschot gelost om een verdachte aan te houden.

Omstreeks 20:10 uur kreeg de politie via 112 een melding binnen van een woninginbraak op de verlengde Fortlaan in Naarden, en kwam hierop direct met meerdere eenheden ter plaatse.

Vanaf de woning bleken 2 verdachten op de vlucht geslagen, al snel wist de politie één van de verdachten te onderscheppen. Hierbij moest de politie een waarschuwingsschot lossen om de verdachte aan te houden. De verdachte was namelijk een sloot ingesprongen, een agent ging achter hem aan en wist hem te pakken.

Ondertussen werd de klopjacht naar de 2e verdachte ook voortgezet, hierbij assisteerde de politiehelikopter vanuit de lucht. Ook de hondenbrigade werd ingezet. Omstreeks 21:05 uur kon de 2e verdachte bij een bosrand vlakbij de scoutinggroep worden aangehouden. Dit gebeurde nadat hij door een politiehond was gebeten en gegrepen.

 

Foto : veermanfotografie.nl