Wijkcentrum De Lelie in Hilversum alsnog verwoest door opgelaaide brand

0
661

Hilversum – Wijkcentrum De Lelie aan de Leliestraat is in de nacht van woensdag op donderdag 23 maart alsnog verwoest door een brand. Woensdagmiddag woedde er ook al een forse brand waarbij 20 kinderen geëvacueerd werden , deze was toen snel onder controle.

Omstreeks 23:30 uur kwam er via 112 meerdere meldingen binnen dat de brand bij wijkcentrum De Lelie aan de Leliestraat waar eerder die middag ook al brand had gewoed weer opgelaaid te zijn. De brandweer gaf sein “Middel Brand” en kwam met meerdere eenheden ter plaatse.

Bij het pand bleek de brand inderdaad weer opgelaaid te zijn tot een felle brand, vermoedelijk heeft de brand nog ergens op een moeilijk bereikbare plek in de constructie zitten te smeulen. Vanwege de instabiele situatie van het pand kon de brandweer niet meer naar binnen. Dit om de veiligheid van eigen personeel te waarborgen.

De brandweer heeft besloten het pand gecontroleerd uit te laten branden vanwege o.a instortingsgevaar. Via Burgernet werden omwonenden geadviseerd om vanwege de rook hun ramen en deuren te sluiten. Omstreeks 01:30 uur was de brand onder controle.