Camerabeelden vrijgegeven van woningovervallers in Blaricum

0
864

blaricum1412overval1Blaricum- De politie geeft beelden vrij van de brute overval op een woning aan de Hengeleer in Blaricum.

 

Het gebeurt vrijdagavond 9 december 2016. Als twee minderjarige jongens rond 21.10 uur in huis op zolder zijn, horen ze plotseling een geluid. Uit het niets belagen twee onbekende jongemannen hen. Met vermoedelijk een steek- en een stroomstootwapen brengen de daders de twee slachtoffers naar de grond. De mannen willen weten waar de kluis is en onder bedreiging opent één van de slachtoffers die. Vervolgens gaan de daders ervandoor met de inhoud van de kluis en de telefoons van de slachtoffers. De hevig geschrokken jongens bellen de politie, maar de verdachten zijn tot nu toe spoorloos.

Signalementen

Verdachte 1:

 • jongeman
 • lichtgetinte huidskleur
 • droeg een zwarte spijkerbroek
 • had een zwarte trui aan
 • droeg een capuchon over zijn hoofd
 • een deel van zijn gezicht was bedekt
 • had zwarte sportschoenen aan
 • droeg zwarte handschoenen.

Verdachte 2:

 • jongeman
 • volledig in het zwart gekleed
 • had een deel van zijn gezicht bedekt
 • droeg een capuchon over zijn hoofd
 • had zwarte handschoenen aan.

Onderzoek

De recherche is een onderzoek gestart. Naast sporen- en buurtonderzoek, vraagt de politie hulp van getuigen. In Bureau NH zijn camerabeelden getoond van de twee verdachten toen ze via de achtertuin de woning binnen gingen. Daarnaast vond de politie op de Kogge een bivakmuts en op een parallelweg langs de A27 de telefoon van één van de slachtoffers. Mogelijk dat dit de vluchtroute van de verdachten is. Hoe en waar zij na de plek waar de telefoon gevonden werd zijn weggegaan en waarheen, is onbekend.

Vragen

 • Herkent u de verdachten of weet u misschien wie zij zijn?
 • Heeft u de twee verdachten gezien die vrijdagavond 9 december tussen de Hengeleer en de A27?
 • Weet u op wat voor manier ze gevlucht zijn? Zijn ze bijvoorbeeld in een auto gestapt?
 • Heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.