Woningovervallers bedreigen kinderen met taser en steekwapen tijdens overval

0
321

IMG_9807Blaricum – Op vrijdagavond 9 december werd een woning overvallen aan de Hengeleer. De twee slachtoffers, die aanwezig waren, zijn met een schrik vrijgekomen. De politie zoekt getuigen.

Rond 21.10 uur waren twee kinderen in huis op zolder toen zij een geluid hoorden en uit het niets belaagd werden door twee onbekende mannen. Met behulp van vermoedelijk een steekwapen en een taser brachten de daders de twee jonge slachtoffers naar de grond. De mannen wilden weten waar de kluis was en onder bedreiging werd deze door een van de slachtoffers geopend. Vervolgens gingen de daders ervandoor met de inhoud van de kluis en de telefoons van de slachtoffers. De hevig geschrokken slachtoffers belden de politie.

Signalementen

De eerste dader is een jonge man met een lichtgetinte huidskleur, gekleed in een zwarte spijkerbroek en een zwarte trui. Hij droeg een capuchon over zijn hoofd en een deel van zijn gezicht was bedekt. Verder droeg hij zwarte sportschoenen en zwarte handschoenen.

De tweede verdachte is een jonge man, volledig in het zwart gekleed. Ook hij had een deel van zijn gezicht bedekt en een capuchon over zijn hoofd. Hij droeg zwarte handschoenen.

Getuigen gezocht

De politie verzoekt mensen die iets hebben gezien of meer weten over de verdachten zich te melden via 0900-8844. Ook als u in de dagen voorafgaand aan de overval iets opvallends heeft gezien of als u over mogelijk relevante camerabeelden beschikt komt de politie graag in contact met u. Als u zich liever anoniem meldt dat kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.