Politie doet onderzoek naar zware crash op de Nieuw Loosdrechtsedijk

0
1004

Foto 1 (4)Loosdrecht – Woensdagavond 16 maart ontstond een aanrijding tussen twee auto’s op de Nieuw- Loosdrechtsedijk. Een 19-jarige Hilversumse raakte hierbij ernstig gewond.

Rond 21.45 uur reed de Hilversumse vanuit het Chaletpark de Nieuw-Loosdrechtsedijk op. Op dat moment kwam net een andere auto, een Porsche bestuurd door een 53-jarige man uit Loosdrecht, die vol in de flank reed van de auto van de Hilversumse. De brandweer moest haar uit haar auto bevrijden omdat ze bekneld zat. Een traumahelikopter landde zodat een trauma-arts medische bijstand kon verlenen. De Hilversumse werd onder andere met letsel aan haar hoofd en meerdere botbreuken met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

De Loosdrechter werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel en ter controle naar een ziekenhuis gebracht. Bij een blaastest bleek dat hij teveel alcohol gedronken had (500 ug/l). Hierop werd hij aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Volgens getuigen zou de Porsche met nog een auto op zeer hoge snelheid aan het straatracen geweest. De politie heeft dit in onderzoek en roept getuigen zich op om zich via 0900-8844 te melden.