Schoorsteenbrandje bij Blaricumse villa op de Eemnesserweg

0
2128

Brand 2Blaricum – Vrijdagavond 15 januari heeft er korte tijd een schoorsteenbrandje gewoed in een villa aan de Eemnesserweg. Hulpdiensten kwamen grootschalig ter plaatse.

Omstreeks 21:00 uur kwam er via 112 een melding binnen dat er bij een villa op de Eemnesserweg in Blaricum een schoorsteenbrand gaande zou zijn. Omdat het hier om een woning met rietenkap ging werden naar de hoogwerker en de SIV ( Snel Interventie Voertuig ) uit Huizen, de OVD ( Officier Van Dienst) , en twee blusvoertuigen van het Larense brandweerkorps ook de rietenkapspecialisten uit Blaricum en Laren opgeroepen. Officieel is het gemeente grond van Blaricum, maar omdat deze Blaricumse straat bijna tegen Laren aan ligt is volgens het meldkamer inzet protocol de bluswagen van het Larense brandweerkorps ter plaatse gestuurd omdat deze daar sneller kan zijn.

Ter plaatse bleek er een kleine brand in het rookkanaal van de schoorsteenpijp te zitten. Brandweerlieden zijn het dak van de villa opgegaan en hebben de schoorsteen met een “ramoneur” geveegd. Dit is een stalen ragebol aan een ketting waarmee de brandende deeltjes uit de schoorsteenpijp los geveegd kunnen worden.

De brand trok enig bekijks van omwonenden. De bewoners hebben een tijdelijk stookverbod gekregen tot de schoorsteen opnieuw geveegd is.

 

Foto’s : Rick de Raad

Brand 2 Brand 1 Brand 3