Klein schoorsteenbrandje bij woning in Blaricum

0
2688

Brand 4Blaricum – Woensdagavond 13 januari heeft er een kleine schoorsteenbrand gewoed in een woning aan de Onder den Dael.

Omstreeks 17:00 uur zagen omwonenden van een woning aan de Onder den Dael in Blaricum rook en vonken uit de schoorsteen van een woning komen, hierop schakelden zij de bewoners van de betreffende woning in en alarmeerden de hulpdiensten. De brandweer kwam met een hoogwerker uit Hilversum, een tankautospuit uit Laren en een SIV ( Snel Interventie Voertuig) uit Huizen ter plaatse. Officieel is het gemeente grond van Blaricum, maar omdat deze Blaricumse straat bijna tegen Laren aan ligt is volgens het meldkamer inzet protocol de bluswagen van het Larense brandweerkorps ter plaatse gestuurd omdat deze daar sneller kan zijn.

Ter plaatse bleek er inderdaad een klein brandje in de schoorsteenpijp zelf te zitten. Hierop werd de hoogwerker voor de woning opgesteld zodat de schoorsteen van boven af met de “Ramoneur”,(dit is een stalen bol aan een ketting) geveegd kon worden.

Gelukkig bleef de schade door de inzet van de hulpdiensten beperkt.

 

 

Foto :Rick de Raad

Brand 4