Voor de tweede keer in 48 uur tijd de voordeur van de juwelier in de Oostermeent opgeblazen

0
1476

3HUIZEN – Maandagavond 4 januari is wederom de voordeur van juwelier CarĂ© in winkelcentrum de Oostermeent opgeblazen. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Omstreeks 21:15 uur klonk er een oorverdovende dreun door winkelcentrum de Oostermeent in Huizen. Voorbijgangers en omwonenden gingen direct kijken en troffen bij de juwelier wederom een opgeblazen voordeur aan. Dit is al de tweede maal in 48 uur tijd, zaterdagavond werd de andere voordeur van dezelfde juwelier al eruit geblazen.

Zowel brandweer als politie kwamen massaal ter plaatse omdat er ook nog aan brand gedacht werd, dit bleek niet het geval te zijn. De politie heeft wederom een plaats delict afgezet en van omstanders video en fotomateriaal ingezien die vermoedelijk vooraf aan de explosie of net erna gemaakt zijn.

De eigenaar van de juwelier laat aan GooiNieuws weten zich zwaar emotioneel te voelen. Samen met zijn vrouw runt hij de zaak met hart en leven. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de daders. Vermoedelijk ligt de oorzaak bij een vergeldingsactie van overlastgevende jongeren uit de buurt die hij aangesproken zou hebben op de middag van de eerste explosie.

Winkelcentrum de Oostermeent wordt al enige tijd geteisterd door vernielingen en heel veel overlast. De door de politie opgehangen 360-graden ziende bewakingscamera die voor meer veiligheid moest zorgen is op oudejaarsavond ook al opgeblazen. Bewoners kwamen vanavond dan ook met een groep de juwelier bijstaan en verhaal halen bij de politie.

 

Foto’s : Redactie GooiNieuws

1 2 4 5 6