Grote brand in voormalige sigarenfabriek

0
12061

Hilversum – Zaterdagavond 11 april is er op de kruising van de Larenseweg met de Amperestraat een grote brand uitgebroken in een voormalige sigarenfabriek.

De brand werd omstreeks 18:00 uur ontdekt, toen voorbijgangers donkere rookwolken uit de leegstaande fabriek zagen opstijgen. De meldkamer stuurde hierop meerdere brandweer eenheden ter plaatse.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het al snel om een uitslaande brand op de bovenste etage te gaan, de brandweer schaalde de brand verder op naar het sein “Grote Brand, GRIP-1” . De Hilversumse brandweer kreeg hierdoor assistentie uit o.a Laren en Bussum.

De enorme rookwolken trokken al snel veel publiek, de politie ontruimt momenteel de omgeving. De enorme zwarte rookwolken zijn in de gehele regio en zelfs tot in Amsterdam te zien. De brandweer is druk bezig om de brand onder controle te krijgen.