Hilversumse autobrand laait opnieuw op in Blaricum

0
5442

Blaricum – Een auto heeft in de nacht van maandag op dinsdag 7 januari tot tweemaal toe in brand gestaan, eerst in Hilversum en erna in Blaricum. Twee verschillende brandweerkorpsen zijn dan ook uitgerukt voor deze brand.

De eerste melding kwam omstreeks 03:30 uur binnen op de meldkamer, aan de Javalaan in Hilversum stond een jeep volledig in de brand. Toegesnelde brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig volledig in vlammen opging en had moeite om de brand uit te krijgen.

Bergingsbedrijf Bergnet heeft het voertuig vervolgens geborgen en meegenomen op de platte bakwagen naar hun vestiging aan de Stichtseweg in Blaricum. Toen de chauffeur om 05:10 uur op het terrein uitstapte merkte hij dat het voertuig opnieuw in brand vloog. De chauffeur die ook brandweerman is twijfelde geen moment en reed de poort van het bedrijf weer uit en heeft het voertuig midden op de open straat eraf gedumpt. De toegesnelde brandweer uit Blaricum moest het voertuig wat eerder door de Hilversumse brandweer uitgemaakt was opnieuw blussen.

Uiteindelijk moest er een heftruck aan te pas komen om het voertuig op te tillen, zo kon deze hardnekkige brand deze keer definitief uitgemaakt worden. Mogelijk was er in Hilversum sprake van brandstichting, de politie heeft dit in onderzoek.