Motorrijder vlucht met 230 km/u voor de politie en crasht in de bocht

0
9844

Muiderberg – Zondagavond 23 juni is bij een wilde politieachtervolging over de A1 en de A6, waarbij bizarre snelheden werden gehaald, een motorrijder ernstig gewond geraakt.

De achtervolging begon omstreeks 19:50 uur bij Weesp, hier stonden twee snelle interventie auto’s van de Landelijke Eenheid te controleren op snelheid van passerend verkeer. Bij de controle flitste een motorrijder voorbij, de politie ging hierop achter de motorrijder aan. De politie moest flink het gas in trappen om voor de motorrijder uit te komen om zodoende een volgteken te geven, de motor reed op dat moment zeker al 180 km/u waar 100 is toegestaan.

De motorrijder was niet onder de indruk van de twee snelle politie auto’s , en ging er vandoor in de richting van de A6 en Almere. Met een snelheid van 230 km/u ging hij richting de afrit Naarderbos / Muiderberg om zijn achtervolgers af te schudden. De motorrijder had de situatie echter verkeerd ingeschat, en kon niet meer tijdig voor de bocht remmen en crashte het talud af waarbij hij vele meters lager in een sloot terecht kwam.

De twee politieauto’s werden even opgehouden en zagen niet dat hij daar de bocht uit vloog. Aanvankelijk dachten zij dat de motorrijder via het Naarderbos was ontkomen. Maar andere automobilisten zagen de motorrijder wel door de lucht vliegen en belden 112. Hierop werden zowel meerdere ambulance’s , de traumahelikopter en de brandweer met spoed ter plaatse gestuurd.

De twee politieauto’s die bij de achtervolging betrokken waren, waren enkele ogenblikken later inmiddels ook op de locatie van de crash aangekomen, en troffen het slachtoffer bewusteloos in de sloot onder het talud aan. Direct werd eerste hulp verleend, het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De motorrijder bleek een 34 jarige man uit Diemen te zijn, waarom hij er voor de politie vandoor ging is niet bekend. Zijn rijbewijs en motor zijn in beslag genomen.