Hulpdiensten rukken uit voor woningbrand in winkelcentrum de Oostermeent

0
4462

Huizen – In de nacht van donderdag op vrijdag 28 juni moesten de hulpdiensten uitrukken voor een melding van een gebouwbrand aan de Oostermeent-Noord in Huizen.

De melding kwam om 04:13 uur binnen, hierop stuurde de meldkamer de hoogwerker en een tankautospuit van het Huizer brandweerkorps, alsmede de politie en een ambulance met spoed ter plaatse. Twee minuten later werd de brand uit voorzorg al opgeschaald naar het sein “Middel Brand”, hierop werden meerdere extra eenheden opgeroepen.

Ter plaatse bleek het om een kleine woningbrand te gaan op de tweede etage boven de winkels, al snel bleek dat de brand al uit was. De opschaling had dan ook te maken met het feit vanwege de moeilijke bereikbaarheid en de eventuele bijbehorende ontruiming van het wooncomplex.

De extra opgeroepen eenheden waaronder een tweede bluswagen bleken niet nodig. De brandweer heeft de woning en de inpandige gangen met een overdruk ventilator welke met de hoogwerker naar het balkon werd gebracht geventileerd. Bij de brand raakte niemand gewond. De vermoedelijke oorzaak van de brand was een pannetje op het vuur.