Twee woninginbrekers aangehouden na klopjacht in Naarden

0
2474

Naarden – De politie heeft woensdagavond 16 januari na aanleiding van een melding over een verdachte situatie bij een woning aan de Schout in Naarden twee verdachten op heterdaad aangehouden. Beiden zijn 23 jaar en komen uit Weesp.

De melder zag die avond even voor 19.00 uur iemand op het dak van een schuur bij een woning aan de Schout lopen. Ze vertrouwde het niet en belde 112. Agenten gingen er direct op af. Zij zagen twee verdachten in verschillende richtingen wegrennen. De agenten renden de verdachten achterna en waren sneller. Ze wisten beiden even verderop aan te houden.

Ook zette de politie een speurhond in. Die vond in de nabijheid van de woning handschoenen en een breekijzer, die naar alle waarschijnlijkheid bij de inbraak waren gebruikt. De politie nam deze spullen in beslag en doet nader onderzoek.