22 jarige Huizer voor de 15e keer in de rechtbank na aanhouding voor inbraak

0
4144

Huizen – Deze week is een 22 jarige Huizer in de rechtbank veroordeeld voor 6 maanden cel voor een bedrijfsinbraak. Hij werd in augustus aangehouden.

In juni 2018 werd er een bedrijfsinbraak gepleegd op de Ambachtsweg in Huizen.  De recherche wist bloedsporen veilig te stellen, welke naar de identiteit van een 22 jarige Huizer leidde. De man wist enige tijd uit handen van de politie te blijven, maar op 23 augustus 2018 wist de politie zijn locatie te achterhalen. Bij aankomst van de politie vluchtte de man op zijn sokken het dak van een flatgebouw op aan de Schieland en trachtte zo te ontkomen. De politie is via een ladder op een balkon van een woning aan de Reiderland met de kruising Schieland het flatgebouw opgegaan, en wist de verdachte daar te arresteren.

Afgelopen week stond de man voor de rechter, wat overigens niet de eerste keer was. De verdachte stond in zijn jonge inbrekers-carriere al 14 keer eerder in de rechtbank voor diverse misdrijven.  De verdachte heeft van de rechtbank 6 maanden onvoorwaardelijke celstraf opgelegd gekregen voor de bedrijfsinbraak. Omdat de man al sinds zijn arrestatie in augustus vast zat, komt de man met aftrek van zijn voorarrest in februari weer vrij.