Grote uitslaande brand verwoest villa in Laren

0
7720

Laren – In de nacht van zondag op maandag 7 januari heeft een grote uitslaande brand een villa verwoest op de Vredelaan in Laren. De hulpdiensten waren met veel materieel ter plaatse.

De eerste melding kwam om 0:35 uur binnen, er bleek brand te zijn in het dak van een houten villa op de Vredelaan in Laren. Hierop werden een tankautospuit uit Laren, en een tankautospuit en de hoogwerker vanuit Hilversum met spoed ter plaatse gestuurd.

Al snel bleek het om een grote uitslaande brand te gaan die zich zeer snel aan het verspreiden was, hierop schaalde de brandweer op naar het sein “Grote Brand” en kwamen diverse korpsen uit de regio assisteren. Vanuit Huizen werden ook de tankautospuit en het haak-armvoertuig voor het groot water transport opgeroepen om te assisteren.

Ondanks de snelle inzet van vele hulpdiensten was de houten villa helaas niet meer te redden, en besloot de brandweer alleen vanaf buiten nog te blussen. Omstreeks 02:10 uur werd het sein “Brand Meester” gegeven en werd begonnen met het nablussen van de brand. Hier zal de brandweer nog enige tijd mee bezig zijn.

Bij de brand raakte niemand gewond, of er mensen in de woning aanwezig waren is niet bekend. De hulpdiensten doen onderzoek naar de oorzaak.

 

Foto’s : Jan Peter Otto , Inter Visual Studio