Drie woninginbrekers op heterdaad aangehouden in Nederhorst den Berg

0
1954

Nederhorst den Berg – In de nacht van dinsdag op woensdag 5 december zijn in Nederhorst den Berg 3 woninginbrekers op heterdaad aangehouden, een alerte buurman heeft hier aan bijgedragen.

De buurtbewoner hoorde op de Legakker omstreeks 03:00 uur rare geluiden van buiten, en ging poolshoogte nemen. Buiten zag hij een man voor een woning in de straat staan die op de uitkijk leek te staan, direct sloeg de buurman via 112 alarm.

De ter plaatse gekomen agenten hebben vervolgens de toegangswegen naar de woning afgezet. Daardoor konden twee verdachten worden aangehouden. Een derde verdachte wist wel op de vlucht te slaan, maar is uiteindelijk na een klopjacht  verstopt in een schuur aangetroffen.

In de opengebroken woning zijn inbrekersgereedschappen gevonden die waren achtergebleven. Vermoedelijk is er door het alerte optreden van de buurman geen buit gemaakt. De auto van de verdachten is in beslag genomen. De mannen zijn 20, 21 en 22 jaar en zijn allen woonachtig in Amsterdam, en zijn ingesloten op het politiebureau.