Gortdroge vestingwallen in Naarden vatten vlam

0
8722

Naarden – Vrijdagmiddag 3 augustus moest de brandweer met meerdere brandweerkorpsen in actie komen voor een brand op de vestingwallen in Naarden, de brand greep razendsnel om zich heen.

De brand op de vestingwallen brak omstreeks 16;15 uur door een nog onbekende oorzaak uit, hierop werden de tankautospuit van brandweer Bussum en een back-up tankautospuit van brandweer Hilversum met spoed ter plaatse gestuurd.

De brand op de vestingwallen greep door de droogte razendsnel om zich heen. De bluswagens van de brandweer konden niet op de vestingwallen komen, de brandweer moest dan ook eerst enkele honderden meters aan slang vanaf de bluswagen op straat afleggen om water bij de brand te krijgen. Water uit de vesting zelf halen was geen optie, aangezien de aanvoerpomp om genoeg waterdruk op de slangen te krijgen op de bluswagens zelf zit.

De brandweer had de brand na een half uur onder controle, en had nog enige tijd nodig om na te blussen. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.