Grote brand richt ravage aan in het centrum van Huizen

0
2210

Huizen – Een grote uitslaande brand heeft maandagmiddag 6 augustus een grote ravage aangericht op de Kerkstraat in Huizen, meerdere winkels en woningen moesten het door de brand ontgelden. 

Omstreeks 17:10 uur kwam er via 112 een melding binnen van een brand op het dak van een woning boven een snackbar aan de Kerkstraat, hierop werden een hoogwerker, een tankautospuit uit Huizen en een tankautospuit uit Blaricum met spoed ter plaatse gestuurd.

Al snel bleek het om een flinke brand te gaan, die inmiddels uitslaand was en gepaard ging met flinke rookwolken. De brandweer schaalde uiteindelijk direct door op en uiteindelijk werd het sein “Zeer Grote Brand GRIP-1” gegeven. Meerdere brandweerkorpsen uit de hele regio kwamen het brandweerkorps van Huizen assisteren.

De brand begon boven de snackbar, maar sloeg al snel door naar de ruimtes boven de kledingwinkel en de bloemenwinkel. Omdat het een oud gebouw met meerdere opdelingen bestond was de brand lastig te bestrijden. Ook bleek onder de dakpannen nog een oud rietendak te zitten, dit kan mede de oorzaak zijn van de snelle brandverspreiding. De brandweer probeerde met man en macht te voorkomen dat de brand oversloeg naar nog meer panden.

De brand in het centrum trok veel bekijks, via een “NL-Alert” bericht werden inwoners van Huizen gewaarschuwd over de brand, met het advies om ramen en deuren te sluiten vanwege de rook.

Omstreeks 21:00 uur, bijna 3 uur na het uitbreken van de brand kon het sein “Brand Meester” gegeven worden. De brandweer had hierna nog enige tijd nodig om alle vuurhaarden af te blussen. De ravage aan de winkels en de woningen erboven is enorm, enkele delen zijn totaal verwoest.