Zeer Grote Brand op het terrein van afvalverwerker op industrieterrein De Boomgaard

0
1096

Bussum / ‘s-Graveland : Zaterdagmiddag 28 juli is er op het terrein van afvalverwerker Paridon op industrieterrein De Boomgaard aan de Loodijk een Zeer Grote Brand uitgebroken, de enorme rook kolom was tot in de weide omgeving van het Gooi te zien.

De brand brak omstreeks 17:27 uur uit, en woedde in een loods op het terrein van het afvalverwerkingsbedrijf. De brandontwikkeling was enorm snel, de eerste aanrijdende brandweereenheden uit Bussum en ‘s-Graveland zagen al een enorm grote zwarte rookkolom aan de horizon opstijgen en schaalden al aanrijdend op naar het sein “Grote Brand” , even later gevolgd door het sein “Zeer Grote Brand”. Uit o.a Weesp, Bussum, ‘s-Graveland, Huizen, Loosdrecht en Laren kwamen meerdere brandweereenheden ter plaatse.

De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling, die door de harde wind laag over de Hilversumse Meent en Bussum werd gedreven. Diverse meetploegen van de brandweer hebben in deze omgeving metingen verricht, de brandweer gaf de oproep om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten in de richting van de rook.

De brandweer wist overslag naar andere panden te voorkomen, wel heeft de brand op het terrein van de afvalverwerker een enorme ravage aangericht. Hoe de brand ontstaan is is nog niet bekend.

Omstreeks 18:40 uur is er ook een “NL_alert” veiligheidswaarschuwing afgegeven voor de plaatsen in de windrichting van de rook. Dit gaat o.a om de Hilversumse Meent en Bussum, Naarden en ook inwoners uit Hilversum zouden de waarschuwing hebben ontvangen.