Flinke ravage bij kettingbotsing op de A27 bij Huizen

0
1461

Huizen – Dinsdagochtend 3 april is er een ravage ontstaan op de A27 bij Huizen, door een kettingbotsing werd de weg in de richting van Almere geheel afgesloten.

Omstreeks 07:00 uur heeft er op de A27 bij Huizen in de rijrichting van Almere een kettingbotsing plaatsgevonden, hierbij ontstond een flinke chaos en bleken alle rijstroken over een flink stuk weg geblokkeerd¬† te zijn met betrokken auto’s en brokstukken. Voor het ongeval werden diverse brandweervoertuigen zowel uit Blaricum als uit Eemnes en meerdere ambulances en politie eenheden met spoed ter plaatse gestuurd.

Gezien de grote van het ongeval besloten politie en Rijkswaterstaat om de hele A27 in de richting van Almere af te sluiten. Bij de kettingbotsing bleken ongeveer 3 a 4 voertuigen betrokken te zijn, 1 van de voertuigen kwam zo’n paar honderd meter verderop achterstevoren in de middenberm tot stilstand.

Meerdere personen werden in diverse ambulances gecontroleerd op verwondingen, uiteindelijk bleek er ondanks de enorme ravage slechts 1 persoon gewond te zijn.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) heeft ter plaatse uitgebreid sporenonderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Nadat het onderzoek was afgerond heeft Bergnet meerdere voertuigen meegenomen, ook de rijbanen werden vrijgemaakt van puin. Rond 08:20 uur waren alle opruimwerkzaamheden klaar en kon de snelweg weer worden vrijgegeven, wel stond in beide richtingen een enorme file.