Meerdere woningen ontruimd na brand in flatgebouw

0
1009

Hilversum – Vrijdagmiddag 29 december heeft er korte tijd brand gewoed in een flatgebouw aan de Kerkelandenlaan in Hilversum, de brandweer schaalde de brand op naar het sein “Grote Brand”.

Omstreeks 16;45 uur kwam er via 112 een melding binnen van een brand in een flatwoning aan de Kerkelandenlaan in Hilversum, de brandwee rukte hierop met spoed uit. Ook een ambulance en meerdere politie eenheden werden ter plaatse gestuurd.

Omdat al snel bekend was dat het om een flatgebouw ging waarin veel verminderd redzame mensen wonen (oudere mensen die slecht er been kunnen zijn), is de brand al snel opgeschaald naar het sein Grote Brand, “Zo hebben we al in een vroeg stadium van de brand extra materieel en personeel voor handen mocht dat nodig zijn” aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

Ter plaatse bleek het om een brand te gaan die snel onder controle was, wel werden door de hulpdiensten meerdere woningen ontruimd, in totaal 30 stuks. De bewoners werden in een veilig gedeelte van het pand binnen opgevangen.

De brand was ontstaan in een meterkast, maar was snel uit. Er raakte niemand gewond.