Hulpdiensten rukken uit voor schoorsteenbrand in oude stadskern van Naarden

0
821

Naarden – Dinsdagavond 4 april zijn de hulpdiensten in actie gekomen voor een woningbrand melding op de Nieuwe Haven in de oude stadskern van Naarden.

Omstreeks 20:10 uur kwam er via 112 een melding binnen van een schoorsteenbrand in een pand aan de Nieuwe Haven in Naarden. Omdat het hier oude bebouwing en veelal monumentale stadskern betreft rukte de brandweer uit voorzorg met extra materieel uit. Om zo bij eventuele uitbreiding snel voldoende materieel en personeel voor handen te hebben.

Gelukkig bleef de brand beperkt tot de schoorsteen zelf. Hierop werd de ladderwagen van brandweer Bussum opgesteld en werd de schoorsteen vanuit het bakje van de ladderwagen geveegd met een ramoneur. Dit is een stalen raagbol aan een ketting welke van bovenaf door het schoorsteenkanaal heen en weer wordt gehaald. Hierdoor vallen de brandende deeltjes die aan de pijp vastgekleefd zitten naar beneden en kan de brandweer deze onderaan bij de schoorsteenmantel in een bak opvangen. De schoorsteenbrand bleek door een oud vogelnest te zijn veroorzaakt.

Er raakte niemand gewond bij de brand.

Foto’s : Veermanfotografie¬†