Hond van verdrinkingsnood uit Gooimeer gered

0
9173


Huizen – De reddingsboot van de Waterhulpdienst uit Huizen heeft maandagochtend 27 februari  in samenwerking met een politiehelikopter een hond van de verdrinkingsnood uit het Gooimeer gered. 

Omstreeks 10:45 uur sloeg een baasje van een hond via 112 alarm nadat haar hond nabij de aanloophaven en het surfstrand het Gooimeer was ingesprongen en achter een groep zwanen aan ging. De hond bleef maar verder zwemmen en kon uiteindelijk niet meer terug komen.

De meldkamer alarmeerde hierop de reddingsboot “Nikolaas Wijsenbeek” van KNRM station Huizen. Ook de reddingsboot “Meander” van de Waterhulpdienst uit Huizen kwam in actie.

De “Meander” van de Waterhulpdienst was binnen enkele minuten bemand en binnen 10 minuten na de 112 melding al ter plaatse bij de locatie voor de aanloophaven en het surfstrand van Huizen. Direct werd begonnen met zoekslagen maken. Een politiehelikopter die toevallig in de buurt was zocht vanuit de lucht mee, de helikopter wist de hond uiteindelijk te lokaliseren met hun infraroodcamera. De locatie van de hond werd vanuit de helikopter doorgegeven aan de boot van de Waterhulpdienst welke de hond snel uit het water wist te redden.

Ook de reddingsboot “Nikolaas Wijsenbeek” van KNRM Huizen is nog uitgevaren, maar hun inzet bleek niet meer nodig. De bemanning van de Waterhulpdienst wist de hond al met de dolblije eigenaresse te herenigen.

Menno Ledel de eigenaar van de Waterhulpdienst laat weten dat ze gelukkig zeer snel konden uitvaren, en de politiehelikopter een zeer mooie uitkomst bood. Dit voorkwam een grotere zoekactie of wellicht een nog ergere afloop. De bemanning van de reddingsboot werd nog met een lekkere lik van de hond bedankt, want ook de hond was dolblij.