Hulpdiensten massaal uitgerukt voor medisch incident met kindje in woning

0
919


Huizen – Zaterdagmiddag 25 februari zijn de hulpdiensten massaal in actie gekomen voor een medisch incident in een woning aan de Maasland in Huizen, ook de traumahelikopter uit Amsterdam kwam ter plaatse.

Omstreeks 13:35 uur kwam er via 112 een melding binnen van een medisch incident met een kindje in een woning aan de Maasland in Huizen. Hierop werden direct meerdere politie eenheden, twee ambulances en de traumahelikopter ter plaatse gevraagd. De traumahelikopter komt o.a bij medische incidenten met kinderen standaard mee, aangezien de arts uit het Mobiel Medisch Team specialistische handelingen mag verrichten die ambulancepersoneel niet mag.

De traumahelikopter is geland op het grasveldje van de Aritoteleslaan, een politie-eenheid bracht de verpleegkundige en de arts uit de traumahelikopter naar de betreffende woning aan de Maasland.

Het kindje bleek gelukkig al snel weer te huilen en was stabiel, het kindje is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor een verdere controle. De arts van de traumahelikopter bleek niet nodig en hoefde dan gelukkig ook niet met de ambulance mee te rijden.

De inzet van de traumahelikopter trok veel bekijks uit de buurt.