Scheuren in flatgebouw aan het Hallenhuis ontdekt

0
643

BLARICUM – Zondagmorgen 4 december zijn er scheuren in de muren en het plafond van een flatgebouw aan de Hallehuis in Blaricum Bijvanck ontdekt.

Omstreeks 10:25 belden bezorgden mensen de brandweer omdat ze scheuren in de muur en het plafond van hun woning van het flatgebouw zagen zitten, en dit niet vertrouwden. De brandweervrijwilligers van Blaricum kwamen hierop met hun wagen ter plaatse om onderzoek te doen.

Bij aankomst van de hulpdiensten werden er inderdaad scheuren in de muur van een woning ontdekt, op het dak staan vanwege werkzaamheden een machine en stapels met zonnepanelen geplaatst. De brandweer heeft nu de hulp ingeroepen van een hoogwerker uit het Huizer brandweerkorps en de Officier van Dienst om de situatie van bovenaf te kunnen bekijken.

Er werden geen woningen ontruimd. Na onderzoek werd de situatie als veilig beoordeeld, de scheuren hebben vermoedelijk een andere oorzaak en leveren geen gevaar op aangezien ze alleen in het stucwerk zitten en niet in de betonconstructie. Buurtbewoners uit de omgeving kwamen ook kijken, omdat andere flatgebouwen in de omgeving dezelfde spullen op het dak hadden staan.

 

Foto’s : AS Media