Brand in oude Bensdorp gebouw op de Nieuwe Spiegelstraat

0
585

img_1074Bussum – Zondagavond 16 oktober heeft er enige tijd een brand gewoed in de oude Bensdorp fabriek aan de Nieuwe Spiegelstraat, niemand raakte gewond.

Omstreeks 20:00 uur kwam er via 112 een melding binnen van een brand in het leegstaande fabriekspand van het oude Bensdorp gebouw aan de Nieuwe Spiegelstraat in Bussum. Omdat het een groot onoverzichtelijk pand betrof en er direct werd verteld dat er mogelijk nog 2 personen aanwezig waren schaalde de brandweer uit voorzorg direct op naar het sein “Middel Brand” en werden er tijdens het opkomen van de brandweervrijwilligers van het 1e blusvoertuig direct al extra wagens bij gealarmeerd om snel materieel voorhanden te hebben. Het blusvoertuig en de ladderwagen van brandweer Bussum, het blusvoertuig van Naarden, meerdere politie eenheden alsmede een ambulance en de Officier van Dienst kwamen hierop ter plaatse.

Bij aankomst van de 1e wagen bleek er in het pand veel rook te hangen waardoor niet duidelijk was wat de omvang van de brand was, bij de ingang van het pand werden 2 toezichthouders/sleutelhouders aangetroffen.

Nadat de rook deels was weggetrokken bij het openen van deuren bleek het gelukkig slechts om een kleine brand te gaan, in het pand werden verder geen personen aangetroffen.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De oude fabriek staat al sinds het jaar 2000 leeg.

 

img_1074 img_1075 img_1078 img_1093