Bewoners huis uitgejaagd door vreemde lucht uit riool

0
7353

img_0423Huizen – Vrijdagmiddag 9 september zijn de bewoners van een woning op de Bovenmaatweg hun huis uitgejaagd door een vreemde lucht die uit de kruipruimte kwam. De brandweer kwam onderzoek doen.

Omstreeks 14:25 uur ruikt een gezin van een woning op de Bovenmaatweg in Huizen een vreemde lucht in de woning, die omschreven kon worden als een chemische benzine / terpentine-achtige lucht. De bewoners moesten noodgedwongen naar buiten omdat de lucht niet meer te harden was en schakelden via 112 de brandweer in. Het Huizer brandweerkorps kwam hierop met hun Snelle Interventie Eenheid (TS-2) en een tankautospuit met spoed ter plaatse.

De brandweer heeft de betreffende woning betreden en metingen verricht, de lucht bleek uit de kruipruimte onder de woning vandaan te komen. De bewoner wist aan GooiNieuws te vertellen dat dit niet de 1e keer is, maar al de 2e keer in zeer korte tijd. Zijn hoekwoning zit als laatste aangesloten op het riool, ook de riolering van de andere Huizen in het blok lopen dus via zijn woning naar de grote rioolkolk op straat. Vorige keer was er ook al een chemische stof in het riool gedumpt en was dat via zijn woning naar bovengekomen in de kruipruimte.

De brandweer heeft ook in de grote rioolkolk op straat metingen verricht en kon inderdaad een niet thuishorende stof meten. De brandweer heeft de gemeente in kennis laten stellen om het probleem verder op te lossen, zij zullen ook een poging doen om de mogelijke veroorzaker te achterhalen.

De brandweerwagens die met loeiende sirenes aankwamen trok zeer veel bekijks van de kinderen uit de buurt die net uit waren, natuurlijk wilden enkelen van hun graag even in in het nieuws bij de voorkant van de mooie grote brandweerwagen.

img_0423 img_0425 img_0427img_0424