Alcomobilist ramt een fietser en een woning in Weesp

0
1039

Foto 7Weesp – Donderdagavond 9 juni reed een bestuurder, die teveel alcohol gedronken had, tegen de voorkant van een woning aan op de Stationsweg. Hierbij reed de bestuurder ook een fietser aan, die gewond raakte. De bestuurder werd aangehouden.

Rond 20.15 uur reed 24-jarige man uit Amsterdam met hoge snelheid over de Stationsweg richting de Leeuwenveldseweg. Voor de Bouhuijstunnel moest hij eerst een bocht naar links nemen gevolgd door een bocht naar rechts. Door zijn snelheid dreigde hij de bocht naar rechts te missen en een lantaarnpaal te raken. De Amsterdammer stuurde bij, vloog door de tussenberm en kwam met zijn auto tegen de gevel van de woning. In zijn manoeuvre had hij een 44-jarige fietser uit Weesp van achteren geraakt die daardoor van zijn fiets gelanceerd werd en ten val kwam.

 

Zowel de bestuurder als de fietser werden naar een ziekenhuis gebracht. De Amsterdammer bleek geen verwondingen te hebben, maar was wel onder invloed van alcohol. Een bloedblok werd afgenomen om het promillage vast te stellen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Weesper hield schaafwonden en een hersenschudding aan de aanrijding over.