Dierenambulance redt aangereden kat uit boom op de Bovenmaatweg

0
1374

IMG_9940Huizen – Woensdag 15 juni moest de dierenambulance in actie komen voor een aangereden kat in Huizen, dit ging niet zonder hindernissen want de kat was na de tik de boom ingevlucht.

Woensdagochtend probeerde een kat op zijn ochtendavontuur de Bovenmaatweg in Huizen over te steken, dit ging echter niet helemaal zoals gepland en de kat werd geraakt door een passerende auto. Dat katten in het nauw rare sprongen kunnen maken blijkt maar weer, na de aanrijding vluchtte de kat een boom in en wilde niet meer naar beneden.

De ter plaatse gekomen dierenambulance probeerde samen met de eigenaresse de kat nog naar beneden te lokken maar dit lukte niet. De komst van de brandweer werd gevraagd maar die bleken nog op de Roerstraat in Huizen te staan voor een melding van een gaslucht. Deze zouden na de andere melding de dierenambulance komen helpen.

Passerende werklui van Multi Deur service Zeewolde boden een helpende hand, zij hadden ladders bij hun op het dak van de werk-bus. Een medewerkster van de dierenambulance klom naar boven en wist de kat uiteindelijk helemaal bovenin de boom te pakken.

Beneden stond een super blije dame al te wachten en bedankte iedereen uitbundig. Ondanks de kat erg wild was en weinig leek te mankeren is de kat voor de zekerheid overgebracht naar een dierenarts om na te laten kijken.

IMG_9936 IMG_9940 IMG_9941

GooiNieuws

IMG_9947 IMG_9949 IMG_9951